Jdi na obsah Jdi na menu
 


Primiční mše svatá ve farním kostele sv. Markéty v Horní Plané

9. 6. 2016

p_petr_konopik.png

P. Petr Vavřinec Konopík

 

Milovaní bratři a sestry, přátelé Boží!

Srdečně vás všechny zvu na slavnou primiční mši svatou, která se bude konat ve čtvrtek 9. června 2016 v 17 hodin ve farním kostele sv. Markéty v Horní Plané. Hlavním celebrantem bude novokněz P. Mgr. Petr Vavřinec Konopík, kněz plzeňské diecéze, který v současné době působí v Římskokatolické farnosti Rokycany jako farní vikář – člen společné duchovní správy.

Náš primiciant pochází z malebného chodského městečka Klenčí pod Čerchovem na Domažlicku, které ve svém literárním díle proslavil kněz a spisovatel Jindřich Šimon Baar. Kněžské svěcení přijal P. Petr v sobotu 26. září 2015 v katedrále sv. Bartoloměje v Plzni z rukou otce biskupa Františka Radkovského. Primiční mši svatou ve své rodné farnosti v Klenčí sloužil v neděli 27. září 2015.

 

p_petr_konopik_knezske_sveceni.png

Kněžské svěcení v Plzni

 

p_petr_konopik_primice.png

Primice v Klenčí pod Čerchovem

 

P. Petr Vavřinec Konopík má vřelý vztah k Horní Plané, neboť v dřívější době jezdíval na zdejší faru na společenství mládeže. Proto je mi velkou ctí uvítat P. Petra jakožto Kristova kněze, který v tom našem hornoplánském kostelíčku poprvé přinese Nejsvětější oběť mše svaté. Novokněz si k primiční mši svaté vybral votivní mši „O eucharistii“. V závěru mše svaté nám otec Petr udělí novokněžské požehnání.

 

 Hvězdička

 

Po kněžském svěcení a primici poskytl P. Petr Konopík Domažlickému deníku rozhovor, který si můžete přečíst ZDE.

 

 

Váš služebník a duchovní otec P. Mgr. Ing. Jan Špaček, dr. h. c.