Jdi na obsah Jdi na menu
 


Užitečné informace

Příležitost ke svaté zpovědi:

 

 

Další situace:

 

K udílení svátosti pomazání nemocných, k vyřizování pohřbu a v jiných záležitostech se můžete se mnou zkontaktovat pomocí E-mailu anebo mi můžete zanechat vzkaz v návštěvní knize přímo na těchto oficiálních stránkách našich farností.

 

Všechny potřebné kontakty najdete ZDE .

 

 

Finanční příspěvky za církevní úkony:

Často se mi stává, že za mnou přicházíte s otázkou: „Kolik jsem dlužný/dlužná za mši svatou (za křest, svatbu, pohřeb)?“ V zásadě nejste samozřejmě „dlužní“ vůbec nic!  img_1607153773286.jpg

Finanční příspěvky za církevní úkony jsou totiž zcela dobrovolné – to znamená, že nejsou nutnou podmínkou k vykonání příslušného církevního úkonu. Na druhou stranu je však obvyklé a zdvořilé věnovat za jednotlivé církevní úkony určitou částku, tak jak je v přehledu uvedeno níže:

  • Mešní intence (zvláštní úmysl na mši svatou) ... v rozmezí 50,- Kč až 200,- Kč
  • Křest ............................................................... v rozmezí 500,- Kč až 1.000,- Kč
  • Církevní sňatek ............................................... 2.000,- Kč
  • Církevní pohřeb ............................................... 1.000,- Kč (odměnu pro pana varhaníka či paní varhanici je třeba domluvit přímo s nimi)

 

 

Důležité články:

Prosím, přečtěte si články, které jsou uvedeny v této rubrice níže. Dozvíte se základní informace o svátostech a také o tom, jak postupovat v nejrůznějších životních situacích. Biřmovanci zde najdou texty k individuální přípravě na svátost biřmování a snoubenci k individuální přípravě na církevní sňatek.

 

 

Ze srdce vám všem + žehná váš služebník a duchovní otec

 

P. Mgr. Ing. Jan Špaček, dr. h. c.

 

 

 

 

Rubriky