Jdi na obsah Jdi na menu
 


FARNOSTI NA LIPNĚ A KORONAVIRUS..

28. 2. 2021

 

vykricnik.png

 

 

Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR na své schůzi dne 11. února 2021 rozhodla o neprodloužení nouzového stavu na území ČR, který tímto skončí v neděli 14. února 2021 v 23:59 hodin.

 

Vzhledem k ukončení nouzového stavu vydávám s účinností od pondělí 15. února 2021 od 00:00 hodin VLASTNÍ SOUBOR BEZPEČNOSTNÍCH OPATŘENÍ. Níže uvedená opatření jsou platná na území římskokatolických farností na Lipně (Horní Planá, Černá v Pošumaví, Frymburk a Světlík).

 

 

  1. Před vstupem do kostela si každý povinně dezinfikuje ruce (u vchodu do kostela je k dispozici dezinfekční prostředek).
  2. Všichni účastníci bohoslužeb mají přes nos a ústa povinně nasazenou roušku. Pouze v okamžiku přijetí svatého přijímání je možné roušku sundat.
  3. V kostele se budou dodržovat minimální rozestupy 2 metry mezi účastníky bohoslužeb. Výjimku představují lidé v rámci jedné rodiny nebo jinak propojené osoby.
  4. Z důvodu omezení zbytečného pohybu po kostele se nebudou při mši svaté přinášet obětní dary.
  5. Úkon pozdravení pokoje bude vyjádřen pokynutím, úklonou či jiným vhodným bezkontaktním gestem. Podávání rukou není dovoleno!
  6. Svaté přijímání by měli věřící přijímat přednostně na ruku. Nedoporučujeme příjímání do úst!
  7. Z důvodu zbytečného neprodlužování délky bohoslužeb, jakož i z důvodu omezeného dýchání při povinném nošení roušky, se v průběhu mše svaté nebudou zpívat mešní písně. Pouze na závěr mše svaté je možno zazpívat vhodnou píseň.
  8. Rovněž při pohřebních bohoslužbách se nebudou zpívat písně ani se nebudou konat průvody.
  9. Z bezpečnostních a preventivních důvodů jsou až do odvolání pozastaveny poutě a jiné pobožnosti. Rovněž je až do odvolání pozastaven takový program ve farnostech, který by vyžadoval shromažďování lidí v kostele (např. koncerty v kostele).
  10. Farní úřad v Horní Plané je až do odvolání pro veřejnost uzavřen.

 

 

S přáním Božího požehnání a jeho stálé posily

 

 

P. Jan Špaček, administrátor

 

 Hvězdička

 

Ke stažení: