Jdi na obsah Jdi na menu
 


FARNOSTI NA LIPNĚ A KORONAVIRUS.

 

vykricnik.png

 

 

S účinností od pondělí 1. března 2021 od 00:00 hodin až do odvolání vydávám SOUBOR BEZPEČNOSTNÍCH OPATŘENÍ. Níže uvedená opatření jsou platná na území římskokatolických farností na Lipně (Horní Planá, Černá v Pošumaví, Frymburk a Světlík).

 

 

  1. Před vstupem do kostela si každý povinně dezinfikuje ruce (u vchodu do kostela je k dispozici dezinfekční prostředek).
  2. Všichni účastníci bohoslužeb musí mít po celou dobu bohoslužby přes nos a ústa povinně nasazený respirátor či jiný ochranný prostředek bez výdechového ventilu s filtrační účinností alespoň 95% (třída FFP2 / KN 95) či chirurgickou roušku. Látkové roušky, šály či šátky nejsou nadále považovány za dostatečnou ochranu. Pouze v okamžiku přijetí svatého přijímání je možné ochranný prostředek sundat.
  3. Všichni účastníci bohoslužeb musí mezi sebou dodržovat rozestupy alespoň 2 metry mezi sedícími v jedné řadě, s výjimkou členů jedné domácnosti. Není tedy třeba dodržovat rozestup od osob sedících před a za vámi.
  4. Z důvodu omezení zbytečného pohybu po kostele se nebudou při mši svaté přinášet obětní dary.
  5. Úkon pozdravení pokoje bude vyjádřen pokynutím, úklonou či jiným vhodným bezkontaktním gestem. Podávání rukou JE PŘÍSNĚ ZAKÁZÁNO!
  6. Svaté přijímání by měli věřící přijímat přednostně na ruku. Nedoporučujeme příjímání do úst!
  7. Z důvodu zbytečného neprodlužování délky bohoslužeb, jakož i z důvodu omezeného dýchání při povinném nošení ochranného prostředku dýchacích cest, se v průběhu mše svaté nebudou zpívat mešní písně. Pouze na závěr mše svaté je možno zazpívat vhodnou píseň.
  8. Rovněž při pohřebních bohoslužbách se nebudou zpívat písně ani se nebudou konat průvody.
  9. Z bezpečnostních a preventivních důvodů jsou až do odvolání pozastaveny křty, svatby, poutě a jiné pobožnosti. Rovněž je až do odvolání pozastaven takový program ve farnostech, který by vyžadoval shromažďování lidí v kostele (např. koncerty v kostele).
  10. Farní úřad v Horní Plané je až do odvolání pro veřejnost uzavřen.

 

 

S přáním Božího požehnání a jeho stálé posily

 

 

P. Jan Špaček, administrátor

 

 Hvězdička

 

Ke stažení: