Jdi na obsah Jdi na menu
 


Také v naší diecézi se 17. listopadu rozezní zvony

17. 11. 2020

 

vez_kostela_sv_markety.png

 

Generální sekretář České biskupské konference P. Stanislav Přibyl vyzval farnosti v České republice, aby se v úterý 17. listopadu v 17 hodin a 11 minut jako připomínka na listopadové události v roce 1989 rozezněly kostelní zvony:

Za několik dnů si připomeneme 31. výročí pádu komunistického režimu a vykročení do svobodné společnosti. Také v letošním roce chceme tento den připomenout zvoněním na kostelní zvony.

Z pověření předsedy České biskupské konference, arcibiskupa Jana Graubnera, se tímto obracím na duchovní správce, aby zajistili, aby se v úterý 17. listopadu symbolicky v 17 hodin 11 minut rozezněly na několik minut kostelní zvony jako připomínka listopadových událostí roku 1989.

P. ThLic. Ing. Stanislav Přibyl, Th.D., CSsR

generální sekretář České biskupské konference

 

K výzvě České biskupské konference se samozřejmě připojuje i Římskokatolická farnost Horní Planá. Již 31. výročí pádu komunismu připomenou zvony na věži farního kostela sv. Markéty, které bude slyšet v úterý 17. listopadu 2020.

Zvony se rozezní od 17. hodiny a 11. minuty do 17. hodiny a 30. minuty. Na budově fary bude vyvěšena státní vlajka České republiky.

 

 

Váš služebník a duchovní otec P. Mgr. Ing. Jan Špaček, dr. h. c.