Jdi na obsah Jdi na menu
 


NOVÉNA – devítidenní modlitba za odvrácení pandemie 4. – 12. 5. 2020

13. 5. 2020

 

05-panna_maria_fatimska.png

 

Drazí bratři a sestry,

 

v návaznosti na pastýřský list Otce biskupa Vlastimila, který jste si – jak pevně doufám – již velmi pečlivě přečetli, si dovoluji nyní uvést některé upřesňující informace.

Seznam mariánských poutních svatyní vybraných podle jednotlivých vikariátů, v nichž se uskuteční modlitební setkání, najdete na dvou obrázcích níže:

 

novena_ve_vikariatech_2020_1.png

 

 Hvězdička

 

novena_ve_vikariatech_2020_2.png

 

 

Každé modlitební setkání budete moci sledovat v přímém přenosu z daného místa prostřednictvím YouTube kanálu Biskupství českobudějovického.

V našem vikariátu Český Krumlov se bude slavit 7. den novény, což je v neděli 10. května 2020 v 10:30 hodin ve farním kostele Nanebevzetí Panny Marie v Kájově.

Vzhledem k tomu, že do 11. května 2020 je vládním usnesením povolena kvóta do 15 účastníků na bohoslužbě, budou v kostele v Kájově přítomni: Otec biskup Vlastimil, sekretář, kněží a jáhni vikariátu, varhaník a zpěvák na kůru, řeholní sestry a kameramani. Není tedy možné s sebou brát věřící nebo nějaký doprovod!

Bratři a sestry, v našem případě v Kájově to znamená, abyste se na internetu připojili na sledování přímého přenosu, a tak se v modlitbě spojili „na dálku“ se svým biskupem a svými kněžími.

 

 

Pro okamžité přesměrování na sledování přímého přenosu klikněte na tento obrázek:

 

video.png

 

 

Váš služebník a duchovní otec P. Jan Špaček