Jdi na obsah Jdi na menu
 


FARNOSTI NA LIPNĚ A KORONAVIRUS

 

 

vykricnik.png

 

 

Vzhledem k výraznému zhoršení epidemiologické situace v České republice vydávám s účinností od středy 1. prosince 2021 od 00:00 hodin až do odvolání nový SOUBOR BEZPEČNOSTNÍCH OPATŘENÍ. Níže uvedená opatření jsou platná na území římskokatolických farností na Lipně (Horní Planá, Černá v Pošumaví, Frymburk a Světlík).

 

 

  1. Před vstupem do kostela si každý dezinfikuje ruce (u vchodu do kostela je k dispozici dezinfekční prostředek).
  2. Všichni účastníci bohoslužeb mají po celou dobu bohoslužby přes nos a ústa nasazený respirátor nebo chirurgickou roušku. V okamžiku přijetí svatého přijímání se pochopitelně ochranný prostředek sundá.
  3. Všichni účastníci bohoslužeb mezi sebou dodržují rozestupy alespoň 1,5 metru mezi sedícími v jedné řadě, s výjimkou členů jedné domácnosti. Rozestup od osob sedících před a za vámi není nutno dodržovat.
  4. Z důvodu omezení zbytečného pohybu po kostele se nebudou při mši svaté přinášet obětní dary.
  5. Úkon pozdravení pokoje by měl být vyjádřen pokynutím, úklonou či jiným vhodným bezkontaktním gestem. Podávání rukou nedoporučujeme!
  6. Svaté přijímání by měli věřící přijímat přednostně na ruku. Nedoporučujeme příjímání do úst!
  7. Z důvodu omezeného dýchání při povinném nošení ochranného prostředku dýchacích cest se v průběhu mše svaté nebudou zpívat písně. Pouze na závěr mše svaté je možno zazpívat vhodnou píseň. Výjimku představují nedělní mše svaté, dále mše svaté o slavnostech a také pohřební obřady: během celé bohoslužby je možno zpívat vhodné písně.
  8. Z bezpečnostních a preventivních důvodů jsou až do odvolání pozastaveny pobožnosti, s výjimkou pobožnosti křížové cesty, májové pobožnosti a pobožnosti 1. pátku v měsíci. Rovněž je až do odvolání pozastaven takový program ve farnostech, který by vyžadoval shromažďování lidí v kostele (např. koncerty v kostele).
  9. Fary v Horní Plané a ve Frymburku jsou až do odvolání pro veřejnost uzavřeny.

 

 

S přáním Božího požehnání a jeho stálé posily

 

 

P. Jan Špaček, administrátor

 

 Hvězdička

 

Ke stažení:

 

 

 Hvězdička

 

 

očkování

očkování

očkování

očkování

očkování

 

 

 Hvězdička

 

do_kostela_se_6_r.png